preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet Zagrebačkoj burzi

U četvrtak, 10. svibnja 2018. učenici koji pohađaju i Statistička istraživanja u turizmu posjetili su u pratnji profesorice Martine Primorac Krmpotić Zagrebačku burzu (ZSE-Zagreb Stock Exchange).

 


Posebno se pohvaljuju učenici:

Klara Sente

Luka Zadravec

Benjamin Ukas

Filip Lončar

Mario Krog

Laura Vidaković 

Nikolina Domitrović

Alen Mikulandra

Elena Lončarević

Gabriela Majdak

Petar Mrkonjić

Leonardo Navarro Copa

koji su, usprkos otkazanoj nastavi i neplaniranom slobodnom danu, odlučili posjetiti Zagrebačku burzu i iskoristiti priliku, proširiti svoje vidike i uložiti u vlastito obrazovanje.

Zagrebačka burza smještena je na 22. katu poslovnog nebodera Eurotower u ulici Ivana Lučića, pa su učenici imali prilike vidjeti unutrašnjost jednog od najmodernijih poslovnih nebodera u Hrvatskoj i diviti se pogledu na Zagreb s 22. kata, a koji je zaista nezaboravan. U neposrednoj su blizini tri fakulteta Zagrebačkog sveučilišta, FER, Fakultet strojarstva i brodogradnje i Filozofski fakultet te Nacionalna i sveučilišna knjižnica pa su se učenici mogli informirati gdje će potencijalno provoditi svoje studentske dane.

Nakon toga bilo je predavanje u Zagrebačkoj burzi, kroz interaktivne igre asocijacija, zagonetke i igrokaze učenici su na pristupačan način naučili nešto o  njenoj ulozi, načinu funkcioniranja i važnosti koju ona ima u budućem životu naših učenika-sve velike hotelijersko-turističke tvrtke izlistane su na burzi-na web stranicama ZSE može se pratiti kako stoje dionice svake od njih, rastu li ili padaju, kakav im je status (jesu li u skupini najboljih, malo manje dobrih itd.).

U skladu s  novim saznanjima, učenici su za DZ dobili izabrati si jednu hotelijersku tvrtku u kojoj bi eventualno željeli raditi i pratiti tjedan dana vrijednost njenih dionica te stope rasta ili pada njihove vrijednosti.

mr.sc. Martina Primorac KrmpotićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Gudelj   datum: 15. 5. 2018.

Oglasna ploča

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događajiKorisni linkovi
E-learning alati
 • Tečajevi


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju